"Ik ben het kleinkind van een oma met morbide obesitas en een moeder met anorexia"

Leuk dat je een kijkje neemt op de website van Lizzybox. Hoe is Lizzybox begonnen? Dat verhaal vertel ik hier. Ik ben Lisette de Bruin, dochter van een moeder met een eetstoornis en kleinkind van een oma met morbide obesitas. Eten is in onze familie altijd een groot ding geweest, maar wel altijd op een negatieve manier. Waar mijn oma alles at wat los en vast zat, kreeg mijn moeder anorexia. Dat mochten haar kinderen dan weer niet krijgen, dus die werden weer flink gevoed, zonder grenzen. Wat in de puberteit weer resulteerde met een angst om dik te worden, waardoor het eeuwige lijnen leek te beginnen.

Hoe doorbrak ik deze vicieuze cirkel?

Om deze cirkel te doorbreken, ben ik gaan uitzoeken wat een gezonde lifestyle is, hoe je gezond kan afvallen zonder door te slaan en hoe je dit gemakkelijk volhoudt. Daar is Lizzybox uit voortgekomen. Een voedingsschema, waarbij ook de boodschappen thuisbezorgd worden (je kan hem ook bestellen zonder boodschappen, dus alleen het voedingsschema). Je eet zo’n 1600-1700kcal per dag, maar wél met taartjes, chocola en lekkere maaltijden. Ik heb alle calorieën per dag voor je uitgerekend, zodat jij je daar niet meer mee bezig hoeft te houden.

Moet ik nu voor altijd volgens een schema eten?

Met deze lifestyle heb ik zelf al mijn doelen bereikt.  Daar ben ik trots op en tevreden mee. Maar die doelen wisselen wel eens. Soms train ik voor een sixpack – en geloof me, daar moet je veel voor laten – en soms train ik voor spieropbouw en moet ik juist mijn calorieën ophogen. Door deze ervaringen heb ik geleerd wat voeding voor je kan betekenen, maar ook wat de valkuilen zijn of waarom het soms niet lukt om af te vallen. En na al die jaren – nu zo’n 10 jaar sinds ik terug ben uit Afrika en m’n lifestyle veranderde door gevoelige darmen – is het heus niet altijd perfect. Ik vind mezelf soms nog steeds te dik. Of te dun. Of niet gespierd genoeg. Maar wat ik wel weet, is dat voeding er toe doet. Ondervoeden of overvoeden is geen antwoord. Balans en weten wat je eet wel. Net zoals cheatdays en structuur. Ik kan altijd terugvallen op mijn weekmenu’s en dat geeft me zoveel rust en structuur.

Eet ik dan nu altijd volgens schema? Nee. Echt niet 100% van de tijd. Maar ik ken de principes. Soms eet ik iets meer dan mijn schema voorschrijft, meestal niet minder. Ik weet wanneer ik afval of hoe ik spieropbouw kan bevorderen. Ik ken ook mijn eigen valkuilen. Als ik veel stress ervaar op werk, weet ik dat ik niet afval en kies ik er soms bewust voor om te genieten van een extra stuk chocola in de avond.

Wat heb jij aan mijn ervaringen?

Ik volg nog steeds net zo trouw als jaren geleden mijn eigen voedingsschema (die ik jullie dus ook stuur). Het mooie daaraan vind ik dat ik zelf alle recepten getest heb, voordat ze in het menu komen. Zo weet ik zeker dat ze lekker zijn, of het wel genoeg is, of het voedzaam is en hoe de balans is tussen de maaltijden den tussendoortjes.

Voor mij resulteert dit in een gezonde lifestyle die ik nu al jaren volg. De ene keer voeg ik er wat calorieën aan toe, gebaseerd op mijn sportdoelen, de andere keer richt ik mij meer op afvallen. Als je Lizzybox gedurende een langere tijd volgt, zal je merken dat je steeds meer kennis van gezonde producten en een gezonde lifestyle krijgt. Je leert nieuwe dingen eten, nieuwe smaakcombinaties proeven en waarschijnlijk een gebalanceerd voedingsplan te volgen, waarmee je – als je na een weekje gewend bent – geen honger of cravings zult hebben.

Ook zul je gewoon genieten van lekkere maaltijden en hoef je niet meer zelf elke dag te bedenken wat je nu weer moet eten. Mijn hobby maakt jouw leven gemakkelijker.

De lekkerste maaltijden

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten